Newby- PBP wont compile for 18F (MPLAB)


+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    jd76duke's Avatar
    jd76duke Guest

    Default Newby- PBP wont compile for 18F (MPLAB)

    Hi everyone, Firstly let me announce myself to be a newby to PBP and PIC in general. I am an engineering student and have some experience in Assembly and ANSI C with 8051 micros.

    I have just set up an environment to do PIC development. After much research I decided on the MPLAB IDE (v7.20) with the PBP compiler (v2.46). I have an ICD 2 on the way for burning. I have installed the PBP compiler into MPLAB as per the instructions.

    Problem is that I can compile simple programs (like blink.bas) for the 16F877, but when I select an 18F device (my chosen device is the 18F4525) I get the following error:

    Executing: "C:\PBP\pro246\PBPW.EXE" -ampasmwin -oq -z
    -p18F4525 "blink.bas"
    PicBasic Pro Compiler 2.46, (c) 1998, 2005
    microEngineering Labs, Inc.
    All Rights Reserved.

    ERROR: Macro LABEL?L not found in macro file.
    ERROR: Macro HIGH?C not found in macro file.
    ERROR: Macro PAUSE?C not found in macro file.
    ERROR: Macro LOW?C not found in macro file.
    ERROR: Macro GOTO?L not found in macro file.
    ERROR: Macro END? not found in macro file.Halting
    build on first failure as requested.
    BUILD FAILED: Mon Dec 12 15:55:17 2005

    I contacted MELABs who said that some files seem to be missing from the PBP directory and to check that I have only one PBP directory. I do, in fact, have only one PBP directory and it has the 18F4525.inc and the 18F4525.bas files. I installed all the files from the .zip installer so I don't see how any files can be missing.

    The MELABs website also says to ensure that I have the mpasmwin assembler. I do: the problem occurs before the assember is invoked.

    Does anyone have any ideas as to what is causing this problem? What files are needed to compile for 18F devices that aren't needed for 16F devices.

    Any help is appreciated. John

  2. #2
    jd76duke's Avatar
    jd76duke Guest


    Did you find this post helpful? Yes | No

    Default Sorted!

    I reinstalled PBP and now it seems to be working. Thanks all. John

Similar Threads

  1. MPLab and Picstart plus with PBP...
    By gregcan in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 1
    Last Post: - 8th October 2009, 14:36
  2. PBP v2.60 upgrade: MCSP compile issue
    By ScaleRobotics in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 4
    Last Post: - 23rd July 2009, 19:49
  3. MPLAB and PBP ...
    By Acetronics2 in forum Off Topic
    Replies: 4
    Last Post: - 28th August 2008, 20:51
  4. pbp --> mplab broken again
    By kenif in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 6
    Last Post: - 11th December 2006, 18:57
  5. PBP in MPLAB
    By zagisrule! in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 5
    Last Post: - 29th December 2005, 01:58

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts