issue PBP compile with win10


+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Dec 2021
    Posts
    3

    Default issue PBP compile with win10

    Hi All

    i have problem to compile with pbp3.1 with windows10 in my two computers laptop and desktop.
    when i compiling i got message - "The source directory is reed only"
    i try to all solutions including Microsoft support ,reinstall windows , no results .
    i use pbp many years and never meet this problem.
    this problem start before 10 days
    any one meet such problem ?

    Eyal

  2. #2
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Northeast
    Posts
    491


    Did you find this post helpful? Yes | No

    Default Re: issue PBP compile with win10

    Is this message stopping anything from working? If it's just a "Message", I wouldn't worry about it. There's usually a "Message" about how HPWM only works with CCPx modules, and so forth. A "Warning" or an "Error" is something different, and should be looked into.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Sweden
    Posts
    3,416


    Did you find this post helpful? Yes | No

    Default Re: issue PBP compile with win10

    Of all the things you've tried, have you tried moving the source folder? If not, try putting it in your documents folder.

  4. #4
    Join Date
    May 2004
    Location
    NW France
    Posts
    3,587


    Did you find this post helpful? Yes | No

    Default Re: issue PBP compile with win10

    Quote Originally Posted by HenrikOlsson View Post
    Of all the things you've tried, have you tried moving the source folder? If not, try putting it in your documents folder.
    +1 ...

    re-install PBP in another place : here it is placed ( by itself ) in " C: Programs ( x86 ) " for years ... but you can create a " C: PBP " folder ( i.e.) ... where you can also place all PBP documentation, datasheets, basic programs ... projects ... etc.

    Alain
    ************************************************** ***********************
    Why insist on using 32 Bits when you're not even able to deal with the first 8 ones ??? ehhhhhh ...
    ************************************************** ***********************
    IF there is the word "Problem" in your question ...
    certainly the answer is " RTFM " or " RTFDataSheet " !!!
    *****************************************

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Sweden
    Posts
    3,416


    Did you find this post helpful? Yes | No

    Default Re: issue PBP compile with win10

    Reinstalling PBP is not what I'm suggesting.
    Simply moving the folder where the source files are located should be enough.

    If you've switched computers and restored your source files from a backup it's POSSIBLE that the folders read-only flag is set, worth checking.

Similar Threads

  1. PBP 3 will not compile
    By grahamg in forum PBP3
    Replies: 6
    Last Post: - 7th August 2016, 10:12
  2. VAR array compile issue
    By longpole001 in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 3
    Last Post: - 29th March 2012, 13:47
  3. PBP v2.60 upgrade: MCSP compile issue
    By ScaleRobotics in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 4
    Last Post: - 23rd July 2009, 19:49
  4. Cannot get pbp to compile
    By [email protected] in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 9
    Last Post: - 2nd April 2009, 16:24
  5. Weird compile issue 7 segment LED display
    By George in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 4
    Last Post: - 21st June 2006, 02:12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts