Wondering if I can move PBP3 and MPLAB over to newer system - which is Linux


+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    78

    Default Wondering if I can move PBP3 and MPLAB over to newer system - which is Linux

    Hello,
    I've had PBP3 with MPLAB running in an older 32-bit laptop that I set aside for pic programming.
    But that laptop is starting to get a little raged

    I have a newer 64-bit laptop running Linux.
    I'm wondering if anyone is successfully running PBP3 and MPLAB in wine on Linux?

    Thanks,
    dw

  2. #2
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Northeast
    Posts
    395

    Default Re: Wondering if I can move PBP3 and MPLAB over to newer system - which is Linux

    Short answer is yes. For awhile I was using my Mac for programming with Virtual Machine. My wife uses Wine, but I never tried PBP on it. I have no idea if it will work with Linux.

    My experience was that is was extremely slow. My Mac is about 7-8 years old, but with the memory maxed out (replaced chips). Not only was I running PBP, but also Virtual Studio and some other memory hogs. I finally broke down & bought a used Dell for development work. PBP isn't the only software I use that only works with Windows.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    78

    Default Re: Wondering if I can move PBP3 and MPLAB over to newer system - which is Linux

    Well - I could definitely try and install it on Wine.
    No harm trying :-]

    Thanks

  4. #4
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Northeast
    Posts
    395

    Default Re: Wondering if I can move PBP3 and MPLAB over to newer system - which is Linux

    Be sure to install MPLABX version 5.35 also, as PBP uses it for several tasks (DO NOT install the newest version, which is currently v5.45!). Unfortunately, even though MPLABX is available for the Mac, PBP inside Wine probably won't be able to access it on the other side.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    78

    Default Re: Wondering if I can move PBP3 and MPLAB over to newer system - which is Linux

    Thank you!
    I'll take a look at that.

Similar Threads

  1. Installing PBP3.1 with MPLAB 8 AND MPLABX
    By MikeBZH in forum General
    Replies: 27
    Last Post: - 10th February 2018, 08:22
  2. How to install mplab in linux ubuntu?
    By RITESH in forum Off Topic
    Replies: 4
    Last Post: - 30th November 2016, 15:14
  3. MPLAB X, PBP3(demo) and DT-Int
    By pedja089 in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 4
    Last Post: - 1st May 2012, 10:45
  4. PBP3 and MPLAB 8.83
    By grahamg in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 6
    Last Post: - 10th February 2012, 13:04
  5. Moving to PBP3 from 2.6 and MPLab
    By R.G.Keen in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 1
    Last Post: - 27th November 2011, 19:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts