PBP3 and Mplabx5.10


+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    May 2004
    Location
    NW France
    Posts
    3,534

    Default PBP3 and Mplabx5.10

    Hi,

    Has someone succeeded with that damn couple ????

    MPLABX 5.05 was working fine ... but looks 5.10 once more, is buggy ...

    Alain
    ************************************************** ***********************
    Why insist on using 32 Bits when you're not even able to deal with the first 8 ones ??? ehhhhhh ...
    ************************************************** ***********************
    IF there is the word "Problem" in your question ...
    certainly the answer is " RTFM " or " RTFDataSheet " !!!
    *****************************************

  2. #2
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Northeast
    Posts
    252

    Default Re: PBP3 and Mplabx5.10

    MPLABX 5.10 seems to be working with MicroCode Studio & PBP3.1.1.4. It also works fine with XC8_16, including DEBUG & SIM. I haven't tried using PBP inside MPLABX.

  3. #3

    Default Re: PBP3 and Mplabx5.10

    I haven't been able to get PBP working in mplabx 5.10 and I've tried just about every combination of install/uninstall/download/manually add tool I could think of.

    I always end up with a 'Compiler toolchain "PICBASIC-PRO" of type "PICBASIC-PRO" does not exist' message.

    I don't know if this matters or not, but when I look at the embedded build tool selection PBP shows as type "PICBASIC PRO" with a tm mark (and no hyphen). It's that way in previous mplabx installs and it works ok, but maybe 5.10 doesn't like it.

    You could try submitting a support ticket and see if they have anything to say other than "contact PBP"

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    677

    Default Re: PBP3 and Mplabx5.10

    Is there any way to make syntax highlighter to work in newer versions?
    I'm stuck at 2.05...

  5. #5

    Default Re: PBP3 and Mplabx5.10

    Don't think so... that was the function of the Language Tool plugin and that was removed.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    677

    Default Re: PBP3 and Mplabx5.10

    So, I'll just stick with 2.05 as log as I can... For now I don't have any major reason to update...
    I don't get who is responsible for maintaining plugins for MPLABX.
    Any idea how to get to plugin source? Maybe to publish plugin as open source?

Similar Threads

  1. Pbp3.1.1
    By mpgmike in forum PBP3
    Replies: 24
    Last Post: - 13th January 2018, 17:40
  2. PBP3 Code Does not Compile with PBP3.1
    By RossWaddell in forum PBP3
    Replies: 5
    Last Post: - 2nd July 2017, 08:42
  3. I really need some help with PBP3
    By Ramius in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 5
    Last Post: - 26th February 2012, 17:05
  4. Pbp3
    By rcbandwidth in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 21
    Last Post: - 18th September 2011, 14:13
  5. What's with PBP3?
    By BrianT in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 3
    Last Post: - 10th August 2011, 17:09

Members who have read this thread : 20

You do not have permission to view the list of names.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts