+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    2

    Default VEML6040 I2C sensor problem

    Hello,

    Wondering if anyone has used the Vishay VEML6040 color sensor with I2C interface. I am having trouble reading it and think it might be related to the fact that you need to send a command code byte followed by a read without a stop bit after the command code byte. Here is the format.

    StartBit-SlaveAddress-WriteBit-Ack-CommandByte-Ack-StartBit-SlaveAddress-ReadBit-Ack-DataByteL-Ack-DataByteH-Ack-StopBit

    Is this possible to do with the built in I2C commands?

  2. #2
    Join Date
    May 2013
    Location
    australia
    Posts
    1,470

    Default Re: VEML6040 I2C sensor problem

    that's what they are for
    This is more entertaining than Free to Air TV

  3. #3
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    2

    Default Re: VEML6040 I2C sensor problem

    Let me try asking it this way...

    Will the built in I2C commands allow for a device which needs a repeated start condition in order to read?

Similar Threads

  1. Anyone used the TMP102 temperature sensor (I2C interface)
    By tekart in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 4
    Last Post: - 24th June 2011, 23:58
  2. TMP100 I2C sensor
    By ngeronikolos in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 2
    Last Post: - 21st September 2010, 15:47
  3. Need help for reading I2C Sensor
    By Omalik in forum Serial
    Replies: 13
    Last Post: - 10th June 2008, 04:24
  4. more-than-8 bit temperature sensor I2C
    By picster in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 3
    Last Post: - 13th March 2006, 20:29
  5. I2C sensor Quirk
    By ronjodu in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 1
    Last Post: - 27th May 2005, 03:32

Members who have read this thread : 14

You do not have permission to view the list of names.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts