+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Cocoa, Florida
    Posts
    34

    Default I2C fast to slow at runtime

    This project requires a 100k device and a 400k device on the same bus.
    The I2C slow command appears to be compile only.
    Is there a way to change fast to slow and back again at runtime?
    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    654

    Default Re: I2C fast to slow at runtime

    No. But as far as I know all 400K devices work on 100K.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Cocoa, Florida
    Posts
    34

    Default Re: I2C fast to slow at runtime

    Quote Originally Posted by pedja089 View Post
    No. But as far as I know all 400K devices work on 100K.
    Yes, it works fine. At the moment we have a 900 us read (Honeywell pressure sensor), but at 400k it's about 225 us, and saving the extra time would be useful.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Commerce Michigan USA
    Posts
    1,107

    Default Re: I2C fast to slow at runtime

    If you need the speed, then what devices are running at 100K?
    Dave Purola,
    N8NTA
    EN82fn

  5. #5
    Join Date
    May 2013
    Location
    australia
    Posts
    1,470

    Default Re: I2C fast to slow at runtime

    or use the mssp module if your chip has one
    http://support.melabs.com/forum/picb...c-hardware-i2c
    This is more entertaining than Free to Air TV

  6. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Cocoa, Florida
    Posts
    34

    Default Re: I2C fast to slow at runtime

    Quote Originally Posted by Dave View Post
    If you need the speed, then what devices are running at 100K?
    Microchip TC74.
    We used this for the TO-220 packaging - it is screwed to a motor where it is difficult to put a PCB.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Cocoa, Florida
    Posts
    34

    Default Re: I2C fast to slow at runtime

    Quote Originally Posted by richard View Post
    or use the mssp module if your chip has one
    http://support.melabs.com/forum/picb...c-hardware-i2c
    Thanks, I'll look into that.

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: - 12th April 2017, 14:38
  2. Is it possible to have determine array size in runtime
    By MajidF in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 3
    Last Post: - 21st March 2016, 16:52
  3. Changing CONFIG @ runtime possible ???
    By Acetronics2 in forum PBP3
    Replies: 2
    Last Post: - 8th April 2014, 19:47
  4. Configure Debug @ runtime?
    By dhouston in forum Serial
    Replies: 5
    Last Post: - 11th November 2011, 21:04
  5. Redefinition of CON bmode during runtime
    By Pedro Pinto in forum mel PIC BASIC Pro
    Replies: 4
    Last Post: - 16th February 2008, 22:57

Members who have read this thread : 18

You do not have permission to view the list of names.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts